Media Rzeszów

Odwiedziło nas:

pogoda forum fejs program

AKTUALNOŚCI

Znane SushiMaster Class już niebawem w Rzeszowie

Dodano: 22.11.22 10:36


akt53007399

Przedstawiciele Grafen Europe (wraz z marką SUZUMO) pojawili się dotychczas w Krakowie, Katowicach, Szczecinie, Poznaniu, Warszawie, Wrocławiu, Białymstoku, Wrocławiu, Katowicach, Łodzi, Gdańsku oraz Toruniu. Zapisani na bezpłatne warsztaty branżyści dowiedzieli się m.in. o filozofii i historii sushi, o rodzajach rolek czy samego ryżu, a także o… usprawnieniach technologicznych, które odciążają pracę sushi chefów.

Mowa o urządzeniach, które nie tylko przyspieszają proces produkcji sushi, ale i optymalizują pracę oraz wykorzystanie składników spożywczych. Urządzenia nie zastąpią pracy wyspecjalizowanego kucharza, jednak z pewnością będą dla niego odciążeniem w podstawowych czynnościach związanych z przygotowaniem ryżu, jego idealnym układaniem czy zwijaniem. Takie rozwiązania oferuje marka Suzumo – japoński innowator, który już w roku 1981 stworzył pierwszego robota do sushi. Od tego czasu, w sposób rewolucyjny udowadnia on, że pyszne, tradycyjne sushi jest możliwe także bez zatrudniania sztabu profesjonalistów. Robotyka Suzumo 4-krotnie przyspiesza pracę sushi chefów, wpływając jednoznacznie na wzrost efektywności zaplecza.


Najszybszy na rynku – do 4800 nigiri w ciągu godziny!


Firma postanowiła wprowadzić tę innowację także na rynek polski, który coraz bardziej przekonuje się do automatyzacji gastronomicznej. Polskie gastrobiznesy doceniają higieniczność urządzenia, ale też automatyczną, bezpieczną pracę: mieszanie ugotowanego ryżu, porcjowanie nigiri, przygotowanie warstw ryżu, rolowanie uramaki, formowanie ich w kwadrat, a także cięcie rolek w idealnych odstępach. I właśnie to zostało zaprezentowane podczas ostatnich warsztatów Sushi MasterClass, które pojawią się już niebawem w Rzeszowie.


Paweł Trzaskowski, finalista Mistrzostw Świata Sushi World Sushi Cup Japan, Global Sushi Challenge 2015 oraz seminarzysta World Sushi Skills Institute i Japan Sushi Association udowodnił m.in., że Suzumo formuje sushi najszybciej na rynku (przykładowo w ciągu godziny wytwarza aż do 4800 pysznych kulek ryżowych nigiri). To wyjątkowe ułatwienie, zwłaszcza w weekendy – kiedy restauracje i biznesy cateringowe mają największe obłożenie.


Równie szybko urządzenie wytwarza arkusze ryżu skręcając je w różne rodzaje rolek. Dzięki kompaktowym rozmiarom, jednak ze zwiększoną pojemnością np. zasobnika na ryż, jest coraz chętniej stosowane nie tylko do mniejszych restauracji sushi, ale i do masowych produkcji w tej branży (nawet do 50 000 rolek w ciągu 8 godzin). Wszystko to z powtarzalną jakością i różnorodnością smaków, z łatwością obsługi, optymalizacją czasu przygotowania potrawy oraz mniejszym wkładem finansowym.


Kolejne wydarzenia już wkrótce!


Przedstawiciele gastronomii, szefowie kuchni oraz właściciele restauracji czy firm cateringowych mogą osobiście przekonać się o jakości pracy urządzeń Suzumo podczas darmowych warsztatów Sushi MasterClass, które odbędą się już 27 listopada 2022 r. o godz. 11:00, w APART Hotel przy ul. Podpromie 12.



akt_akt530073992

Zapisy znajdą Państwo na:


https://grafen.com/sushi-master-class/


Dodatkowe informacje o warsztatach i jakości Suzomo:


Anna Piechocka, koordynator Sushi MasterClass


+48 61 658 70 87, anna.piechocka@grafen.com


Zobacz również: